Jan Struijs nieuwe voorzitter NPB en tevens FNVV

Tijdens een speciaal congres in Rotterdam hebben de vertegenwoordigers van de leden van de Nederlandse Politiebond Jan Struijs (54) gekozen als nieuwe NPB-voorzitter. Hij volgt Han Busker op, die het bestuur de afgelopen acht jaar heeft geleid. Busker begint op 1 juni aan een nieuwe baan als dagelijks bestuurder bij de FNV. Ook neemt Jan Struijs de plek in van Han Busker als voorzitter van FNV Veiligheid.
Jan Struijs kan terugkijken op een veelzijdige loopbaan binnen de politie. Hij begon in 1980 als agent bij de toenmalige gemeentepolitie Rotterdam. In 1983 maakte hij de overstap naar de recherche, waar hij na vier jaar een leidinggevende positie kreeg (bureau Marconiplein). In 1990 stapte hij over naar de Criminele Inlichtingendienst (CID) van de kersverse politieregio Rotterdam-Rijnmond en begon hij ook les te geven.
 
Leidinggevende functies
Tussen 1994 en 2008 vervulde Jan Struijs meerdere leidinggevende functies, waaronder chef van een basiseenheid, hoofd Bureau Interne Zaken, (plv) diensthoofd Executieve Ondersteuning en (plv) diensthoofd Zeehavenpolitie.
 
Politieacademie
In 2008 trad Jan Struijs in dienst van de Politieacademie als (programma)directeur. In die functie zette hij zich jarenlang in voor voldoende (kwalitatieve) aandacht binnen het politieonderwijs voor professionele weerbaarheid en het omgaan met maatschappelijke veranderingen. Thema’s die ook de NPB sinds jaar en dag na aan het hart liggen. Sinds 2013 is Struijs hoofd Vakspecialistisch Politieonderwijs; daarnaast stuurt hij binnen de Politieacademie de ontwikkeling en innovatie van de politieopleidingen aan. 
 
CAO-adviseur
Jan Struijs is sinds 1980 lid van de NPB. De afgelopen jaren werd hij door het dagelijks bestuur van de bond regelmatig ingeschakeld als adviseur, met name op het gebied van de CAO-onderhandelingen.